EES Sistemi

Kako poskrbeti da disi v pisarni
01. 03. 2022

Kako poskrbeti, da v pisarni vedno diši?

V pisarni preživimo povprečno 40 ur na teden. Poleg stanovanja je to prostor, ker večina preživi največ časa. Če želimo, da se v pisarni dobro počutimo, smo produktivni in nam je udobno, moramo sprejeti določene odločitve.

Kako poskrbeti za zdravje v pisarni smo že pisali. Tokrat se bomo osredotočili na vonjave, ki jim o premalo ljudi posveča dovolj pozornosti. Neprijetne vonjave in neprezračeni prostori lahko pustijo posledice na fizičnem in psihičnem zdravju. K sreči se jih lahko znebimo na preprost način.

PREZRAČEVANJE

Prezračevanje je zagotovo najpomembnejše. Najbolj udobno je tistim, ki imajo v pisarni odličen prezračevalni sistem, v nasprotnem primeru pa se moramo zanašati na dobro staro odpiranje oken.

V Sloveniji je zelo malo krajev, kjer je odpiranje oken kritično zaradi onesnaženega zraka.

Znanstveniki so ugotovili, da je optimalno, če se se vsako uro zamenja 70 % zraka v prostoru. 

To je seveda pogosto nemogoče, a vseeno poskusite zračiti nekaj minut 5-8 krat dnevno.

Pomembno informacija pri zračenju: Vrata ali okna odprite na stežaj. Če prezračujemo z nagibanjem, hladimo tudi konstrukcijo stavbe, kar pospešuje nastanek plesni.

Težava pri prezračevanju z odpiranjem oken je poleg plesni in vlage tudi cvetni prah.

Ključno je, da je pisarna redno čiščena, saj se bodo v nasprotnem primeru zaposleni soočali z alergijami. Po navadi ni dovolj čiščenje s krpo, zato se odločite za profesionalni čistilni servis. Poskrbeli bomo, da bo očiščen vsak kotiček.

UPORABLJAJTE OSVEŽILCE ZA ZRAK

Osvežilci za zrak so odlični za preprečevanje suhega zraka in za prekrivanje slabih vonjev. 

Uporabimo lahko različne dišave, a v družbi EES d.o.o., kjer smo pristaši naravnih rešitev, odločno odsvetujemo uporabo umetnih dišav. Je že res, da so vonji lepi, a dokazano negativno vplivajo na respiratorni sistem, živčni sistem in hormone. 

Vsekakor izberite naravno. To so eterična olja, ki jih kapnemo v električni difuzor in uživamo v naravnih vonjavah. Za produktivnost in spomin je odličen rožmarin. Priporočamo ga v kombinaciji z limono, saj je vonj rožmarina zelo intenziven.

PRIVOŠČITE SI CVETJE

Dišeče cvetje je še en zelo lep način za čudovit vonj v pisarni. Pa še videti so odlično! Težava je predvsem v tem, da hitro uvenijo, zato so lahko velik finančni zalogaj.

Priporočam vam, da preberete TA ČLANEK, kjer piše, katere sobne rastline pomagajo osvežiti prostor.

OSREDOTOČITE SE NA KOŠE ZA SMETI

Dvakrat na dan odnašajte smeti. V enemu izmed člankov smo omenili, da na dno smeti položite vatko, kamor ste kapnili eterično olje poprove mete ali čajevca (ta ima močne antiseptične lastnosti). S tem boste deloma preprečili slabe vonje.

POSKRBITE ZA HIGIENO

Ni treba posebej poudarjati, da je osebna higiena ključ do dobrega počutja. Treba je biti spoštljiv do sebe in do drugih. Izogibajte se tudi močnim parfumov, ki so lahko problematični za sodelavce.

PISARNA MORA BITI ČISTA

Če pisarna ni čista, potem noben od zgornjih nasvetov ne bo deloval. Dejstvo je, da slabi vonji prihajajo iz kotičkov, ki niso dobro očiščeni ali pa v njih preživimo veliko časa. To so po navadi vsi skupinski prostori. Dolžnost zaposlenih je, da pospravijo za seboj in poskrbijo, da za sabo ne puščajo smeti.

Dolžnost vodstva pa je, da poskrbijo za profesionalno čiščenje, zaradi katerega se bodo zaposleni počutili varne. Živimo v času, ko je nadvse pomembno, da poskrbimo za zdravje in udobje ljudi.

Naši čistilci bodo zagotovili brezhibno čistočo, ki bo prinesla večjo produktivnost zaposlenih.

Če želite sodelovati z nami, kliknite na to povezavo.

Novičke

Se želite naročiti na naše Nasvete,
ki vam bodo olajšali marsikatero
zagato na enostaven način.