EES Sistemi

20. 06. 2022

Kako kakovost zraka vpliva na zdravje zaposlenih?

Umazan zrak lahko izjemno slabo vpliva na naše zdravje in počutje. Povzroča glavobole, kašelj, utrujenost in oteženo dihanje. Če smo slabemu zraku izpostavljeni dolgo časa, ima lahko resne posledice na naše zdravje.

V raziskavi The Lancet Comission so ugotovili, da vsako leto umre 6,5 milijona ljudi zaradi slabe kakovosti zraka. 800 000 smrti je povezanih s slabim zrakom na delovnem mestu.

Slab zrak slabo vpliva tudi na produktivnost zaposlenih, saj jo zniža za kar 54%.

KAJ ZNIŽUJE KAKOVOST ZRAKA?

Onesnaženost 

Dim, smog in številni drugi onesnaževalci imajo katastrofalen vpliv na zdravje ljudi. Zrak v prostorih je lahko dva do petkrat bolj onesnažen kot zunaj. V nekaterih industrijah tudi 100-krat bolj.

Bakterije

Poslovni in skupni prostori imajo lahko velik problem s škodljivimi bakterijami. To je še posebej nevarno v prostorih, kjer je vsak dan veliko ljudi. Če ti prostori niso dobro očiščeni, lahko pride do bolezni. Največji vzrok za prenos bakterij je slaba osebna higiena. 

V eni od raziskav so dokazali, da se lahko od kljuke virus razširi med 60 % zaposlenih v zgolj 4 urah.

Alergeni

Prah, cvetni prah in umazanija so posledica slabo očiščenih prostorov. Povzročijo lahko kašelj, kihanje, glavobole, izpuščaje, glavobole in številne druge simptome. 

Zelo škodljivi so lahko tudi ostanki gradbenih materialov in slabo očiščene površine, še zlasti preproge.

Če vse to spremlja še slab prezračevalni sistem, je velika verjetnost, da ogrožamo zdravje zaposlenih.

KAKO IZBOLJŠATI KAKOVOST ZRAKA?

Z REDNIM ČIŠČENJEM

Redno profesionalno čiščenje je vedno najboljša rešitev. Profesionalni čistilci imajo ustrezna orodja, čistila in znanje, da lahko vaše prostore očistijo hitro in brezhibno. 

Seveda pa priporočamo, da vsi zaposleni pospravljajo za seboj, še zlasti hrano in osebne predmete. Ostalo delo prepustite poklicnim čistilcem.

S ČIŠČENJEM KLIMATSKIH NAPRAV IN PREZRAČEVALNIH SISTEMOV

To je ključno, če želite, da je v prostorih čist zrak. Predlagamo, da da tudi te stvari prepustite profesionalnim čistilcem, ki bodo poskrbeli, da bo čist vsak delček.

OMISLITE SI SOBNE RASTLINE

Sobne rastline priporočamo, ker proizvajajo kisik in s tem izboljšujejo kakovost zraka. Prav tako absorbirajo nečistoče iz zraka in pripomorejo k čistoči zraka.

Sobne rastline si lahko poskrbite sami, za profesionalno čiščenje vseh površin pa bomo poskrbeli mi.

Pišite na komerciala@ees.si in poslali vam bomo najboljšo ponudbo.

Novičke

Se želite naročiti na naše Nasvete,
ki vam bodo olajšali marsikatero
zagato na enostaven način.